چرا آب ناسالم سلامتی ما و خانواده مان را تهدید میکند ؟

چرا آب ناسالم سلامتی ما و خانواده مان را تهدید میکند ؟

چرا آب ناسالم سلامتی ما و خانواده مان را تهدید میکند ؟

بدن انسان از حدود ۶۵ تا ۷۵ درصد آب تشکیل شده است و حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد خون بدن انسان از آب تشکیل می‌شود. علاوه بر این، مغز و قلب از ۷۳ درصد، ریه‌ها ۸۳ درصد، پوست از ۶۴ درصد، ماهیچه و کلیه‌ها از ۷۹ درصد و استخوان‌ها از ۳۱ درصد آب تشکیل شده‌اند که رقم قابل توجهی است.

آب در بدن چه نقشی دارد؟
وجود آب در بدن تاثیرهای مفیدی بسیاری بر سلامتی دارد. آب سموم بدن را خارج می‌کند و به بیان دیگر از بدن سم‌زدایی می‌کند. وجود آن برای حیات مفاصل، استخوان‌ها و اندام‌ها بسیار حائز اهمیت است. وجود آب سبب طراوت و شادابی پوست می‌شود.
یکی از مهم‌ترین وظیفه‌های آب در بدن تعدیل دمای است. آب گرمای بدن و سموم را به صورت تعرق یا ادرار خارج می‌کند. در واقع، بر اثر عرق کردن، سطح پوست کمی خنک می‌شود و دمای عمومی بدن کاهش می‌یابد. اگر آب کافی به بدن نرسد، بدن نمی‌تواند تعرق کافی داشته باشد و به همین دلیل دمای بدن افزایش می‌یابد.
آب بهترین تغدیه برای سلول‌های بدن محسوب می‌شود. مواد مفید و مغذی در بدن ما به کمک آب در جریان خون و رگ‌های بدن به حرکت درمی‌آیند و به نقاط مختلف تغذیه‌رسانی می‌کنند. مواد زائد در بدن از طریق آب از ادرار خارج می‌شود. از طرف دیگر، وجود آب برای مغز، ستون فقرات، مفتصل و بزاق دهان لازم است.
انسان برای زنده ماندن به چه مقدار آب نیاز دارد؟
هر انسان باید مقدار مشخصی آب را در روز مصرف کند تا بتواند زنده بماند و این مقدار به عوامل متفاوتی از جمله سن، جنسیت، وزن، سلامتی و محل زندگی بستگی دارد. به طور کلی، در روز هر مرد بزرگسالی به حدود ۳ لیتر آب و هر زن بزرگسالی به ۲٫۲ لیتر آب نیاز دارد.
مقداری از آب وارد شده به بدن از مواد غذایی و خوراکی‌ها بدست می‌آید. میوه‌ها و سبزیجات حاوی مقادیر زیادی آب هستند و می‌توانند دخیره خوبی برای آب در بدن باشند.

تأثیر آلودگی آب بر سلامت انسان‌ها

آلودگی آب‌های آشامیدنی می‌تواند اثرات مختلفی بر سلامت انسان بگذارد و تاثیرات این مساله در درازمدت به شکل بیماری‌های مقاوم در برابر درمان بروز کند که شامل برخی از موارد زیر است.

تشدید بیماری‌ها در گروه‌های حساس

Health-effects-of-water-pollution-7

گروه‌های حساس ازجمله کودکان، سالمندان و افراد دچار نقص دستگاه ایمنی به علت بیماری‌هایی نظیر ایدز یا سرطان به باکتری‌های منتقل‌شونده از طریق آب حساس‌ترند. کودهای شیمیایی نیز ممکن است نیترات موجود در آب را افزایش دهند. وجود مقدار بیش‌ازحد نیترات در آب برای نوزادان خطرناک است و در برخی موارد باعث ایجاد «سندروم نوزاد کبود» می‌شود که ناشی از اختلال انتقال اکسیژن در خون است.

زردی یا یرقان

Health-effects-of-water-pollution-8

در صورت نوشیدن آب آلوده امکان ابتلا به بیماری «زردی» یا «یرقان» وجود دارد. ازجمله علائم این بیماری می‌توان به زرد شدن پوست بدن، صورت، چشم‌ها و ناخن‌ها اشاره کرد. در صورت ابتلا به این بیماری فرد دچار کاهش اشتها، سردرد و ضعف شدید جسمانی می‌شود.

انواع بیماری‌ها پوستی

Health-effects-of-water-pollution-9

استفاده از آب آشامیدنی آلوده می‌تواند منجر به بیماری‌هایی پوستی ازجمله خارش، تورم پوست، تب‌خال و … شود.

اسهال خونی

Health-effects-of-water-pollution-10

نوشیدن آب آلوده باعث «اسهال خونی» می‌شود و در صورت ابتلا به این بیماری فرد دچار دل‌درد شدید شده و با از دست دادن آب بدن از طریق اسهال، بدن دچار کم‌آبی می‌شود.

حصبه

Health-effects-of-water-pollution-11

در صورت مصرف آب‌های آلوده و ناسالم امکان ابتلای افراد به بیماری «حصبه» نیز وجود دارد. حصبه یا تب تیفوئید، یک بیماری عفونی است و در اثر میکروارگانیسمی به نام «سالمونلا» ایجاد می‌شود که معمولاً از طریق خوراکی وارد بدن می‌شود (دهانی- مدفوعی). چنانچه مدفوع بیمار توسط فرد دیگری به‌صورت غیرمستقیم مثلاً از طریق آب و غذای آماده، خورده شده باشد، فرد به این بیماری دچار می‌شود. افرادی که از آب‌های نامطمئن و غیربهداشتی استفاده می‌کنند خطر ابتلا به بیماری حصبه در آن‌ها محتمل‌تر است. تب شدید برای چند روز متوالی ازجمله علائم ابتلا به حصبه است.

بیماری‌های چشم

Health-effects-of-water-pollution-12

در صورت نوشیدن آب آلوده یا شستن بدن با آن، مشکلات چشمی ازجمله قرمزی، ورم و ورم ملتحمه چشم فرد را تهدید می‌کند.

گلو درد

با نوشیدن آب آلوده ممکن است فرد دچار تورم بافت اطراف گلو شود که این تورم به‌تدریج بزرگ شده و ممکن است به شکل غده در بدن فرد ظاهر شود.

ویژگی‌های آب سالم

Health-effects-of-water-pollution-13

آب سالم به آبی گفته می‌شود که آلودگی‌های میکروبی نداشته باشد، بی‌بو باشد و رنگ خاصی نداشته باشد. همچنین عاری از مواد سمی باشد. آب سالم باید ظاهرش زلال باشد و مواد معدنی به میزان مجاز در آن باشد. مواد آلی و معدنی موجود در آب تا حدی برای بدن لازم بوده و آب را خوش‌بو و گوارا می‌کند. ولی وجود بیش‌ازحد این مواد در آب به‌خصوص کلسیم، منیزیم، آهن و مس باعث سختی آب شده و در طولانی‌مدت باعث ایجاد بیماری‌های مختلف ازجمله بیماری سنگ کلیه و نیز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. با جوشاندن آب می‌توان تا حدودی میکروب‌های آب را از بین برد ولی برای حذف نیترات از آب آشامیدنی این روش کاربرد ندارد. امروزه برای حذف کامل آلاینده‌های آب از روش‌های نوین تصفیه آب استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

shares
Open chat
برای گفتوگو با مسئولان شرکت کلیک کنید .
سلام! چطور می‌تونم بهتون کمک کنم؟